Elromlott az autója?
Szervizt keres?
Segítünk választani!

kézi autómosás-autóápolás

A gépjármű fényezésének és belterének rendszeres ápolása az eredeti esztétikai állapot hosszú távú megőrzésén túl az értékállóság, illetve az eladhatóság szempontjából is fontos tényező. Az automata gépjárműmosók egyetlen előnye a gyorsaság, de a fényezésen hosszabb távon hajszálkarcolásokat okozhat. A legújabb, speciális fényezési technikák esetében a gyártók inkább a kézi mosást ajánlják, amely a korosabb, de frissen fényezett, vagy polírozott járművek esetében is jó választás lehet annak, akinek fontos az esztétikai minőség hosszú távú fenntartása.

A jármű külső és belső műanyag elemeinek rendszeres ápolása, a fényezés viaszos kezelése, a felnik ápolása hosszú ideig újszerű megjelenést kölcsönözhet a járműnek.

Egyes ápolási típusoknak az esztétikai funkción túl egyéb pozitív jellemzője is van, így például a gumiabroncsok ápolása segít elkerülni a korai öregedést, ezáltal hozzájárul a menetbiztonsághoz, míg a rendszeres alvázmosás a korrózió megelőzése szempontjából fontos. A jármű motorterének tisztítására az esztétikai célon túl olyan esetben is sor kerülhet, amikor például motorolaj, klíma hűtőközeg, vagy a hűtővíz szivárgásának helyét kell megkeresni.

×
×