Elromlott az autója?
Szervizt keres?
Segítünk választani!

karosszéria javítás

A karosszéria javítása indokolttá válhat törés, horpadás, korrózió, esetleg jégkár miatt. A szakszerviz kiválasztása során célszerű meggyőződni arról, hogy vállalnak-e biztosítási ügyintézést a baleset miatt károsodott gépjárművek javításához kapcsolódóan.

A karosszéria javítás folyamatának első lépése a kár felvétele, a sérülés megállapítása. Az összeroncsolódott, vagy sérült elemeket, valamint a sérült elemek környezetét is indokolt átvizsgálni, mert a sérült karosszéria elem sok esetben egy másik alkatrészben is kárt tehetett.

A karosszéria javítás az egyes karosszériaelemek funkcionális sérüléseinek kijavításán túl esztétikai célt is szolgál, szükség esetén érdemes a jármű állapotának megóvása érdekében elvégeztetni. Az esztétikai javítások között említhető a polírozás és a fényszóró polírozás, amely utóbbi az esztétikai célon túl közlekedésbiztonsági célt is szolgál.

Érdemes még megemlíteni a korróziónak leginkább kitett karosszéria elem, a jármű alvázának védelme fontosságát. Szemrevételezéssel célszerű főleg az esősebb évszakok kezdete előtt ellenőrizni az esetleges kezdeti sérüléseket, hogy idejekorán elejét vegyük a korrózió nagyobb felületen történő elterjedését.

×
×